Historia

 
   Harmonikka on minulle erittäin tuttu instrumentti, sillä aloitin soittoharrastukseni n. 5-vuotiaana. Jo alle 10-vuotiaana soitin Lappajärven pelimanneissa tanssikeikkoja. Osallistuin erilaisiin taidetapahtumiin ja keräsin kokemusta myös soittokilpailuista. Ikaalisista nuorten pelimannimestaruuskilpailuista on voitto vuosilta 1997 ja 1998. Vähitellen harrastuksesta alkoi muodostua työ ja ennen oman toiminimen perustamista leipätyönäni oli tanssimuusikon työ. Jatkan soittotoimintaa edelleen yritykseni töiden ohella ja olen ollut mukana mm. Seinäjoen kaupunginteatterin musikaaleissa.
   Harmonikkahuolto Kristian Hyyppä toiminimen toiminta alkoi Lappajärvellä syksyllä 1998, kun taakse olivat jäänet Kaustisen musiikkilukio, Ikaalisten käsi-ja taideteollisuusoppilaitoksen harmonikankorjauslinja sekä palvelus Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa.
   Toimintani alkoi hyvin pienimuotoisena ja sen ohella oli tehtävä muutakin työtä, niinpä soitin harmonikkaa tanssimuusikkona kierrellen Magnet-orkesterin kanssa Suomea ristiin rastiin. Syksyllä 2000 yritykseni toiminta siirtyi Seinäjoelle, jossa toimin edelleen. Aluksi yritykseni palveli asuntoni yhteydessä, mutta 2004 joulukuussa toiminta siirtyi omiin toimitiloihin Seinäjoen Kapernaumin teollisuusalueelle osoitteeseen Tuottajantie 27. 2013 elokuussa Tuottajantien toimitilat jäivät pieneksi ja uudet toimitilat sijaitsevat nykyään osoitteessa Kairatie 2, edelleen Kapernaumin teollisuusalueella.
   Kesällä 2001 aloitin yhteistyön Kari Ahvenaisen kanssa ja aloitin GIULIETTI-harmonikkojen maahantuonnin. Syksyllä 2002 maahantuonti laajeni ja mukaan tuli myös uusi GIULIETTI 2-rivismallisto. 2007 vuoden alusta koko Giulietti maahantuonti siirtyi Harmonikkahuolto Kristian Hyypälle. Olen uusien Giulietti-mallien suunnittelussa vahvasti mukana ja olen tiiviisti yhteydessä Italian Castelfidardossa sijaitsevaan Zero Sette tehtaaseen, joka valmistaa Giulietti harmonikat jo vuosikymmenien kokemuksella.
   Toivon sinulle olevan hyötyä näistä sivuista ja jos jotain kysyttävää ilmenee, soita, lähetä sähköpostia tai tule käymään!
    
- Kristian Hyyppä -