RE-AD
sähköinen tuotekirjaus   Nyt jotain uutta ja mullistavaa harmonikkoihin ja myös muihin soittimiin.
   Uudenlainen sähköinen tuotekirjaus varmistaa soittimen aitouden ja suojaa varkaustilanteissa. Tavoitteena on tehdä ratkaisusta soitinvalmistuksen ja jälleenmyynnin vakioratkaisu kansainvälisesti.
   Suomalainen FinnCode Oy on patentoimassa ratkaisun, jolla arvosoittimet voidaan rekisteröidä ja soitinten tuotetietoja ja käyttöhistoriaa hallita verkkopalvelun avulla. RE-AD INFO -nimellä kulkevassa palvelussa soittimeen lisätään joko valmistuksen tai maahantuonnin yhteydessä NFC-tarra, johon verkkopalvelun kautta voidaan kirjata erilaisia tietoja kuten alkuperäistodistus, takuuaika tai pitää yllä soittimen huoltokirjaa.
Palvelun kaupallisesta levittämisestä vastaavalla Kristian Hyypällä on musiikkisoitinten maahantuonnista ja huollosta pitkä kokemus. Hänen mukaansa vastaavaa ratkaisua ei maailmalta löydy, vaikka käyttäjiltä tulleen palautteen perusteella palvelulle on selkeä tarve.
- Soitinten ostajat ovat jo pitkään toivoneet mahdollisuutta tuntea käytetyn soittimen historian paremmin. Nyt se on ensimmäistä kertaa mahdollista helposti ja luotettavasti, Hyyppä summaa.
RE-AD INFON odotetaan saavan nopeasti kysyntää myös kansainvälisesti.
- Haluamme olla sellainen yleinen käsite soitinalalla, että jokainen arvosoittimen ostaja oletusarvoisesti odottaa soittimensa olevan rekisteröity palvelumme kautta, yksi FinnCoden perustajista Eero Salmela linjaa.
Soittimen omistaja hyötyy palvelusta korkeamman jälleenmyyntiarvon sekä varkaussuojan avulla. Myyntitilanteessa potentiaalinen ostaja voi vakuuttua tuotteen aitoudesta sekä soittimen huoltohistoriasta, koska vain valtuutetut soitinhuoltajat voivat päivittää virallista huoltokirjaa ja lähettää käyttäjälle huoltomuistutuksia. Ostaja saa soittimen tiedot automaattisesti puhelimeensa asettamalla älypuhelimensa soittimen päälle.
Varkaustilanteessa soitin voidaan verkkopalvelun kautta merkitä varastetuksi. Tällöin soittimen edelleen myyminen vaikeutuu, koska soittimen uusi ostaja tietää sen olevan varastettu. Lisäksi varastetun tuotteen jäljittäminen helpottuu, sillä jokainen NFC-tarran lukukerta voidaan paikantaa ja tiedot antaa poliisille.
- RE-AD INFO ei suojaa itse varkaudelta, mutta se tekee siitä hyötymisen vaikeaksi ja nostaa kiinnijäämisen riskiä merkittävästi, Salmela kuvaa.
Mielenkiintoisen lisäulottuvuuden soittimen historiaan tuo mahdollisuus pitää soitinpäiväkirjaa järjestelmän kautta. Soittimen ja sen omistajan historia jäädessä yksityiskohtaisemmin talteen etenkin keräilysoitinten arvo voi nousta merkittävästi.
- Ennenkin olet voinut ostaa kuuluisan muusikon soittimen, mutta nyt voit lukea muusikon omia keikkakokemuksia ja oppia tuntemaan soittimen historian aivan uudella tavalla, Salmela kertoo.
Ensimmäiseksi palvelu on saatavissa harmonikkoihin ja ratkaisu on tulossa vakiona kaikkiin uusiin Giulietti harmonikkoihin. Soitinvalikoimaa laajennetaan nopeasti muihin arvosoittimiin kuten kitaroihin ja pianoihin.

Harmonikkahuolto Kristian Hyyppä p. 050 5224 903
  kristian.hyyppa@giulietti.info

Olen muuttanut isompiin tiloihin. Uusi osoite on Kairatie 2 ( ovi numero 4 ), 60510 HYLLYKALLIO  ( Kapernaumin teollisuusalue )